KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

Özön Petrol Petrol Ürünleri Otomobil Nakliye İnşaat Ticaret Sanayi Taahhüt Limited Şirketi (“ÖZÖN”) olarak kişisel verilerinizin korunması konusuna önem vermekteyiz. Bu nedenle, ÖZÖN olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dâhil, ÖZÖN ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”), Kanun’a bağlı yürürlüğe koyulan ve koyulacak ikincil düzenlemelere (yönetmelik, tebliğ vb.) ve Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından alınmış ve alınacak kararlara uygun olarak işlenmesine hassasiyet göstermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle ve Veri Sorumlusu sıfatıyla aşağıdaki konularda sizleri bilgilendirmek isteriz.

1. VERİ SORUMLUSU

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne [918417] sicil numarasıyla kayıtlı, [0704001767700010] MERSİS numaralı, “[Çekmeköy]” adresinde mukim (tel: [0216 430 20 00], e-posta: [info@ozonoto.com.tr]) Özön Petrol Petrol Ürünleri Otomobil Nakliye İnşaat Ticaret Sanayi Taahhüt Limited Şirketi veri sorumlusudur.

2. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

Kişisel verileriniz ÖZÖN tarafından;
  • Sunulan her türlü ürün, hizmet ve kampanyalardan sizleri haberdar etmek,
  • İhtiyaçlarınız doğrultusunda talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri tam, doğru ve etkin olarak sunmak,
  • Ürün ve hizmetlerin satış, pazarlaması ve tanıtımı süreçlerini programlanmak ve takip etmek ve bu konuda sizleri bilgilendirmek,
  • Müşteri kayıtlarının oluşturulması ve yönetilmesini sağlamak,
  • Satışa bağlı faturalandırma dâhil her türlü muhasebesel işlemleri gerçekleştirmek,
  • Sizlere sunulan ürün ve hizmet satışı, satış sonrası destek, kiralama, gerekli işlemlerin icrası ve takibi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması, risk değerlendirmesi yapılması, her türlü sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, operasyonel süreçlerin planlanması ve icrasını gerçekleştirmek,
  • ÖZÖN ile girmiş olduğunuz her türlü ticari işlemlerde tarafınızın hak kaybına uğramaması adına tarafınıza ait bilgilerinizi tespit etmek,
  • ÖZÖN’ün ticari işlemlerde basiretli tacir gibi davranma yükümlülüğünü yerine getirmek,
  • Garanti, kasko ve sigortalama süreçlerini takip etmek ve bu konularda müşterilerin tüm işlemlerini gerçekleştirmek,
  • ÖZÖN bünyesinde alınan stratejik ve idari kararlar hakkında sizleri bilgilendirmek,
  • Müşteri talep ve şikâyetlerinin değerlendirilmesini sağlamak,
  • Müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama stratejilerinin belirlenmesi ve gerektiğinde istatistiki çalışmalar yapmak,
  • İş geliştirme çalışmaları yapmak ve yeni stratejiler geliştirmek,
  • Her türlü sözleşme süreçlerinin yürütülmesini sağlamak ve hukuki talep ve işlemlerin takip ve icrasını sağlamak,
  • ÖZÖN merkez ofisini, şubelerini veya üretim tesislerini ziyaret etmeniz halinde güvenliğinizi sağlamak ve takibini yapmak,
  • ÖBilgi güvenliği süreçlerini planlamak, bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturmak ve yönetmek,
  • İş ortakları, bayiler veya tedarikçilerle yürütülen işlerin planlamasını ve takibi yapmak,
  • Resmi kurumlarla iletişim süreçlerinin takibi ve icrasını yapmak,
  • Ürün veya hizmetlerimiz için anlaşmalı olduğumuz kredi sağlayıcı şirketler tarafından sunulan kredi imkânlarına başvuru olması halinde kredi sağlayıcı şirketlerce yapılacak kredi değerlendirme işlemlerinin bu kuruluşlar nezdinde takibi, planlanması ve yürütülmesini sağlamak,
  • Müşteri temelli gelişmeler hakkında bilgi alınarak verim raporlarının oluşturulmasını ve güncellenmesini sağlamak,
  • Pazar araştırmalarının yapılması, ürün ve hizmetlere bağlılığının sağlanması veya artırılmasına yönelik aktiviteleri planlanmak ve düzenlemek,
  • Bazı etkinliklerin organizasyonunu ve takibini sağlamak
amaçlarıyla Kanun’da belirtilen (5. ve 6 maddesine uygun olarak) sınırlar çerçevesinde hukuka, dürüstlük kurallarına uygun ve işbu amaçlarla her daim bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenmektedir.

3. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar dâhilinde, Kanun’un 8 ve 9 maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak, başta mevzuatta izin verilen gerçek ve tüzel kişilere, özel veya kamu kurumlarına, denetime yetkili kamu kuruluşlarına, gerektiğinde adli ve idari yargı makamlarına, başta Doğuş Oto Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ve bu şirketin bağlı şirketleri olmak üzere işbirliği içinde olduğumuz kişilere, ÖZÖN satış ve pazarlama birimi personeline ve amirlerine, şirket hissedarlarına, ödemelerin ve mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi yapılabilmesi amacıyla bankalara ve finans kuruluşlarına, aracılık ettiğimiz ve acentesi olduğumuz kuruluşlara, faaliyetlerimizi yürütmek için hizmet aldığımız veya iş birliği yaptığımız program ortağı kuruluşlara, sevkiyatlarınız için anlaşmalı olduğumuz lojistik firmalarına ve tedarikçisi olduğumuz diğer firmalara, yurtiçindeki ve yurtdışındaki iş ortaklarımıza, iş ilişkisi içinde olduğumuz etkinlik, sigorta ve dijital ajans şirketlerine aktarılabilmektedir.

4. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz; operasyonel süreçlerin yürütüldüğü departmanlarımız, genel müdürlüğümüz, ürün ve hizmet sunduğumuz ofis ve servislerimiz ve ÖZÖN tarafından yetkilendirilmiş veri işleyen gerçek veya tüzel kişiler tarafından, e-posta, telefon, internet sitesi, muhtelif sözleşmeler, kâğıt ortamında tutulan formlar ve tutanaklar gibi vasıtalarla otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır.

Bu kapsamda, iş ilişkisi içerisinde olduğumuz müşterilerimizin irtibat kişilerine ait; ad-soyad, T.C. kimlik numarası, imza, işyeri adresi, cep telefonu numarası, e-posta adresi ve çalıştığı pozisyon tipindeki kişisel verileri Kanun’un 5 maddesinin 1/a-c-ç-e-f bentleri uyarınca, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla ÖZÖN’ün meşru menfaatlerine dayalı olarak işlemekteyiz. Kişisel verileriniz yukarıda sayılan amaçların sağlanması ve hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmeye dayanan hukuki sebeplerle işlenmektedir.

5. İlgili Kişinin Hakları

Kişisel veri sahibi olarak, dilediğiniz zaman ÖZÖN’e başvurarak;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenme amacını ve amacına uygun kullanıp kullanılmadığı öğrenebilir ve işlenmiş ise bu konuda bilgi isteyebilir,
  • Kişisel verilerinizin Kanun’a uygun olarak yurt içinde ve yurt dışında paylaşıldığı üçüncü kişileri öğrenebilir,
  • Kişisel verilerinizin eksik ya da hatalı işlendiğini düşünüyorsanız düzeltilmesini isteyebilir,
  • Kanunun 7 maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini ya da yok edilmesini talep edebilir,
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteyebilir,
  • Kişisel verilerinizin, otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz edebilir veya
  • Kanuna aykırı olarak kaydedildiğini veya kullanıldığını düşünüyorsanız ve bu sebeple zarara uğramışsanız zararın giderilmesini isteyebilirsiniz.

Bu amaçlarla yaptığınız başvurunun ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından çıkarılan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ ile belirlenen ücreti ödemeniz söz konusu olacaktır. Başvurunuza yazılı cevap verilmesi halinde ilk 10 (on) sayfaya kadar ücret alınmayacak, 10 (on) sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 TL işlem ücreti alınacaktır. Başvurunuza verilecek cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise, kayıt ortamının maliyeti kadar ücret tarafınıza yansıtılacaktır.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandırılacaktır.

Kanun kapsamındaki haklarınızdan yararlanmak için başvurularınızı, Türkçe olmak kaydıyla yazılı olarak ÖZÖN’e iletebilir, detaylı bilgi almak için ÖZÖN’ün internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Başvurularınızı;
  1. www.ozonoto.com.tr veya www.ozonikinciel.com adresinde bulunan formu doldurduktan sonra ıslak imzalı bir nüshasının bizzat elden veya noter aracılığı ile “[]” adresine iletilmesi,
  2. www.ozonoto.com.tr veya www.ozonikinciel.com adresinde bulunan formun doldurulup, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamındaki güvenli elektronik imzanızla veya mobil imzanızla imzalandıktan sonra güvenli elektronik imzalı formun ÖZÖN’e ait KEP adresine kayıtlı elektronik posta veya ÖZÖN’e daha önceden bildirilen ve ÖZÖN’ün sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz ile gönderilmesi,
yöntemlerinden biriyle yapabilirsiniz.

Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren başvuruda; talep ettiğiniz hususun açık ve anlaşılır olması, talep ettiğiniz konunun şahsınız ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediyor iseniz bu konuda noter tarafından tasdiklenmiş özel vekâletnamenizi ibraz etmeniz gerekecektir.

Başvurularınızda, ad-soyad, imza, T.C. kimlik numarası, ikamet veya işyeri adresi, e-posta adresi, telefon ve faks numarası, talep konusu unsurlarının bulunması Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca zorunludur. Söz konusu unsurları barındırmayan başvurular ÖZÖN tarafından reddedilebilecektir.

ÖZÖN’ün işbu aydınlatma metninde Kanun’dan, ikincil düzenlemelerden ve Kurul kararlarından doğan sebeplerle değişiklik yapma hakkı her zaman saklıdır. Aydınlatma metninde yapılacak değişiklikler ve güncel metin tebliğ edildiği tarih itibariyle derhal geçerlilik kazanacaktır.

Özön Petrol Petrol Ürünleri Otomobil Nakliye İnşaat Ticaret Sanayi Taahhüt Limited Şirketi